Lobby şi advocacy

”În termeni extrem de simpli, prin advocacy înțelegem procesul de introducere / influențare / susținere a unei decizii publice care afectează segmente ale societății civile. Advocacy înseamnă comunicare eficientă către o audiență țintă și anume factorii politici și de decizie. Comunicarea eficientă înseamnă formularea unui mesaj argumentat, însușit și asumat de grupul(rile) de interese afectat(e), care va fi transmis decidenților politici, cu încrederea că va fi luat în considerare.” (Campania de advocacy - Corina Dragomirescu, Timisoara, 2007)

Fundația Enable România a derulat campanii de advocacy în favoarea persoanelor cu dizabilități și a altor grupuri interesate ale societăţii civile românești. Cele mai cunoscute acțiuni sunt pe teme precum Iași Sănatos, Coaliția 52, Strategia Națională privind Persoanele cu Dizabilități, etc. Cunoștinţele și experienţa practică acumulată sunt atestate prin certificarea profesională a echipei de lobby a Fundației Enable România, care face parte din primul corp profesional de dialog social și de intervenţie în decizia publică din România.