We can Dance

Proiectul ”We Can Dance” și-a propus să schimbe percepțiile asupra persoanelor cu dizabilități și să crească încrederea de sine a celor care au neșansa de a fi putin mai diferiți. Obiectivul general al proiectului a fost creșterea nivelului de implicare activă a tinerilor din Iași în combaterea marginalizării tinerilor cu dizabilități iar obiectivele specifice sunt creșterea nivelului de conștientizare a tinerilor asupra problemelor cu care se confruntă tinerii cu dizabilități și promovarea sentimentului de solidaritate și toleranță între tinerii cu și fără dizabilități.

Obiectivele specifice ale proiectului:

1. Creșterea nivelului de conștientizare a tinerilor asupra problemelor cu care se confruntă tinerii cu dizabilități
  2. Promovarea sentimentului de solidaritate și toleranță între tinerii cu și fără dizabilități

Grupul ţintă este reprezentat de 10 tineri fără dizabilități - voluntari, și 10 tineri cu dizabilități fizice - în majoritate elevi ai Grupului Școlar ”Ion Holban” Iași.

Parteneri principali: Asociația pentru persoane cu dizabilități fizice ”Sf. Haralambie” din Brașov, Grupul Școlar ”Ion Holban” din Iași

Proiectul a sprijinit creativitatea şi antreprenoriatul apelând la latura artistică, dansul, ca liant în comunicare şi relaţionare între tinerii cu şi fără dizabilităţi. Tinerii s-au dezvoltat în primul rând pe plan personal, dezvoltându-şi abilităţile de comunicare, relaţionare, gestionare a conflictelor, lucru în echipă, de organizare de evenimente artistice şi conferinţe de presă, abilităţile de planificare şi organizare, competenţe care le vor spori şansele de integrare socială, educaţională şi profesională pe termen lung.

Proiectul a oferit tinerilor cu şi fără dizabilităţi ocazia de a lucra împreună, de a învăţa să se respecte şi accepte prin intermediul dansului, de a afla mai multe despre fenomenul discriminării, de a vedea dincolo de aparenţe (prezenţa dizabilităţii), de a avea iniţiativă şi  de a se implica în mod activ în organizarea şi susţinerea unui eveniment artistic şi în implementarea unui proiect.

Graţie colaborării mai multor parteneri locali şi naţionali în organizarea acestei manifestaţii, am reuşit să aducem un strop de optimism și încredere în propriile forțe unor tineri care au vrut să demonstreze că se pot depăși bariere prin muncă, voință și seriozitate. Echipa de dans formată iși va continua activitatea și va incerca să ofere un exemplu tuturor tinerilor care au nevoie de sprijinul și încurajarea noastră pentru ași pune în valoare abilitățile din spatele dizabilităților de diverse forme.