Tir cu arcul

Tirul cu arcul este o disciplina sportivă ce se bucură de o evoluţie foarte pozitivă în cadrul miscării olimpice după Olimpiadele de la Beijing si Londra. Cu aceste ocazii, a fost unul dintre sporturile cu cea mai mare audienţă TV şi spectatori prezenţi în tribune, iar sondajele de opinie au clasat tirul cu arcul in topul preferinţelor copiilor şi tinerilor în ceea ce priveşte sporturile pe care ar dori să le practice.

Tirul cu arcul este un sport foarte indicat pentru reabilitarea şi recreerea persoanelor cu disabilităţi, fiind o activitate foarte plăcută din punct de vedere social. În România, pană în momentul de faţă, numărul de persoane cu dizabilităţi, care practică tirul cu arcul, este încă mic, iar oportunităţile de a concura la nivel naţional şi internaţional sunt multiple. De asemenea, este necesară o îndrumare şi o inţiere de specialitate a acestor persoane în practicarea tirului cu arcul, ceea ce antrenorii noştri pot oferi, în colaborare cu personalul medical de specialitate.