Sală kinetoterapie

PROIECT: Sală de kinetoterapie și recuperare medicală

Scop:

Facilitarea accesului și furnizarea de servicii sociale pentru persoanele cu dizabilităţi din Zona Metropolitană Iaşi (mediul urban şi rural) şi familiile acestora

Obiectivele generle:

O1. Dezvoltarea unui program integrat de servicii sociale adresat nevoilor de recuperare fizică şi psihică a persoanelor cu dizabilităţi fizice

O2. Facilitarea incluziunii sociale a membrilor familiilor persoanelor cu dizabilităţi prin furnizarea de servicii sociale suportive

O3. Creşterea capacităţii Fundaţiei ENABLE ROMÂNIA de a furniza servicii sociale persoanelor cu dizabilităţi şi familiilor acestora

Obiectivele specifice:

• Acordarea de îngrijire specializată și recreere terapeutică pentru persoanele cu dizabilități;
  • Crearea de programe care au ca obiectiv recuperarea, reintegrarea socială, dezvoltarea cât mai aproape de normal a personalității persoanelor cu dizabilități si dobândirea independenței acestora;
  • Promovarea voluntariatului, stimularea asociativității persoanelor cu handicap, schimburi interculturale, dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale, facilitarea mobilității acestora între sistemul de învățământ și piața muncii;
  • Organizarea și desfășurarea de activități specifice menite să ducă la eliminarea sau diminuarea fenomenului de izolare socială a persoanelor cu diverse dizabilități;
  • Acordarea de sprijin psihologic, medical, social, moral și material persoanelor cu diverse dizabilități, în vederea adaptării la condițiile speciale de viață și totodată în vederea integrării în mediul social;
  • Prevenirea acțiunii factorilor de risc care conduc la marginalizarea și excluderea socială a persoanelor neintegrate social;

Spatiul va fi dotat si amenjat ori din fonduri obtinute prin programe europene ori din fonduri proprii rezultate din activitati economice desfasurate in cadrul unitatii protejate. Spatiul a fost solicitat și obținut de la Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Comunitară, dar așteaptă finanțare pentru renovare (aprox 15000 Euro) și dotare (aprox 15000euro). Pe raza Municipiului si a Judetului Iași nu mai functioneaza nici o sala de acest gen. De asemenea, Centrul Ion Holban, Fundatia Bethany si Star of Hope Romania, dezvolta programe asemanatoare doar pentru copii cu dizabilitati iar cand acestia trec de varsta majoratului, singura posibilitate de recuperare gratuit este Spitalul Municipal de Recuperare acolo unde se pot face doar 10 zile de tratament de doua ori pe an, conform legislatiei in vigoare, insuficient pentru majoritatea persoanelor cu dizabilitati.

Membri și voluntarii Fundatiei Enable Romania au strâns în perioada 13-19.03.2014 peste 300 de semnaturi pentru susținerea proiectului.

Puteţi contribui la acest proiect prin donaţii în următoarele conturi bancare:

RON

RO20BTRLRONCRT0226099701