Noaptea albă a străzii Lăpuşneanu

Noaptea Albă a Străzii Lăpuşneanu”, organizată în parteneriat de Asociaţia Alexandru Lăpuşneanu și Fundația Enable România va ajunge la ediția a VI-a. Scopul manifestărilor este acela de a promova și păstra în conștiința comunității ieșene a valorilor socio-culturale și a obiceiurilor specifice culturii iesene evidenţiind una dintre cele mai importante străzii de promendă a Iaşului secolului al XIX-lea, strada Lăpuşneanu.

Această manifestare, este impregnată în conştiinţa ieşenilor, fiind un eveniment aşteptat şi la care aceştia participă cu drag. Așa cum ne-am propus la inițierea acestui proiect, ne dorim să continuăm evocarea și celebrarea atmosferei de epocă ce domnea în orașul nostru în secolul a doua jumătate a secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, transformând într-o tradiție organizarea de manifestații cultural-artistice în spiritul vremurilor demult apuse. Totodată prin această activitate promovăm una dintre cele mai importante străzi ale Iașului, stradă plină de istorie, cultură și civilizație.

Întreaga manifestare va păstra emoţia amintirii celui care a fost marele cronicar al Iaşului, Ion Mitican, care, de altfel a readus în cadrul primei ediții a ”Nopții Albe a Străzii Lăpușneanu” tradiția ”Bătăii cu flori”.

Fundaţia Enable România va antrena direct persoane cu dizabilităţi la marea majoritate a activităţilor și la organizarea acestora. Scopul fundației este de a scoate în evidență abilitățile persoanelor cu dizabilități, atât pentru ei înșiși ca formă de încurajare a acestora, cât și pentru opinia publica ca formă de luptă pentru incluziune și mobilitate.