Amprenta minoritatilor asupra culturii iesene

PROIECT: Amprenta minoritatilor asupra culturii iesene

Proiectul vizeaza, pe de o parte, cunoasterea si intelegerea specificului etnocultural al minoritatilor mai putin cunoscute de pe raza jud. Iasi prin realizarea, de catre tinerii voluntari ai fundatiei, a unui reportaj care sa surprinda obiceiurile si traditiile acestora, si pe de alta parte, informarea tinerilor cu si fara dizabilitati din cele 5 judete in care se desfasoara proiectul privind diversitatea etnica si culturala.

Obiectivele proiectului:

Cunoasterea si promovarea diversitatii etnoculturale si a dialogului intercultural intre tineri.

Rezultatele aşteptate ale proiectului:

Cel puțin 300 de tineri cu și fără dizabilități din Iași și alte 4 orașe vor fi mai familiarizați cu obiceiurile și tradițiile minorităților din județul Iași;  O bază de date în format hard și soft cu surse de documentare și referințe despre tradițiile și obiceiurile minorităților din județ; 15 voluntari ai solicitantului (tineri cu și fără dizabilități) vor dobândi cunoștințe despre realizarea unui reportaj și vor relaționa direct cu persoane aparținând minorităților etnice; Un reportaj realizat pentru informarea și promovarea obiceiurilor și tradițiilor a minorităților mai puțin cunoscute de pe raza județului Iași; O campanie de informare și promovare a proiectului și specificului etnocultural al minorităților locale realizată; O caravană a minorităților realizată în 5 orașe: Iași, Botoșani, Galați, Onești, Brașov, reprezentând 10 evenimente locale (5 mese rotunde și 5 întâlniri cu tineri cu și fără dizabilități), în care se vor realiza comparații între tradițiile minorităților din jud. Iași și cele ale altor minorități specifice celorlalte județe, și în care se vor distribui materiale de informare și promovare și DVD-ul cu reportajul despre specificul etnocultural al minorităților din jud. Iași; 5 comunități vor fi informate cu privire la specificul etnocultural al minorităților din jud. Iași.