despre-social-brandSecția Social Brand din cadrul Fundatiei Enable România este o structură de economie socială menită pe de o parte să angajeze persoane cu dizabilități și...

Finantare nerambursabila de 200 milioane euro disponibila pentru Dezvoltarea Economiei Sociale

Dorim sa va anuntam faptul ca in perioada 28 iulie 2014  – 11 august 2014 se pot depune proiecte in cadrul programului care vizeaza “Dezvoltarea economiei sociale“.

Suma alocata sesiunii de finantare: 200 milioane de euro;
Modalitatea de evaluare: in functie de punctaj;
Perioada de depunere: 28 iulie 2014 – 11 august 2014;
Durata de implementare: Minim 6 luni si maxim 12 luni;
Contributia solicitantului/valoarea finantarii:

Categorii de beneficiari (solicitanti, parteneri nationali si/sau transnationali):
1. ONG‐uri;
2. Cooperative;
3. Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice;
4. Furnizori de servicii sociale;
5. Furnizori de servicii de ocupare acreditati, publici si privati;
6. Intreprinderi implicate in economia sociala;
7. Autoritati ale administratiei publice locale (unitati administrativ‐teritoriale).

Obiective specifice:
• Dezvoltarea structurilor economiei sociale – dezvoltarea si promovarea unor activitati si servicii generatoare de profit/venit pentru a ajuta persoanele excluse social sau cele expuse riscului de excluziune sociala sa se integreze sau reintegreze pe piata muncii, in structurile economiei sociale si/sau in economia formala;
• Promovarea economiei sociale ca un instrument flexibil si durabil pentru dezvoltarea economica si crearea de locuri de munca la nivel regional si local;
• Consolidarea capacitatilor, competentelor, cunostintelor si stimei de sine pentru grupurile vulnerabile prin infiintarea parteneriatelor public/private in domeniul economiei sociale;
• Consolidarea capacitatii structurilor din economia sociala, precum si incurajarea cooperarii intre organizatii.

comments